Vi är på TÅ!

Träffa två medarbetare på Tågarborgsskolan som berättar om varför de valt att jobba just här.

Hej Magdalena Beben! Vad jobbar du med?

– Jag är förstelärare på Tågaborgsskolan och är aktivt med och driver skolutveckling på skolan. Jag är även mentor och undervisar i matematik och NO på högstadiet.

Varför jobbar du på Tågaborgsskolan?

– Jag älskar utveckling och man har stora möjligheter till detta på Tågaborgsskolan! Under ett och ett halvt år på TÅ har jag utvecklats enormt både som pedagog och person! Jag vill också bidra till att eleverna kommer till skolan trygga och glada och fyllda av spänning och nyfikenhet. Här satsar man mycket på att bygga goda relationer mellan vuxna och elever och det är det som leder till att utveckling sker dagligen! Vi har stor flexibilitet på Tågaborgsskolan och det är det som gör att vi vågar prova olika arbetssätt för elevernas bästa! Jag tror även mycket på teamarbete och det är så vi jobbar på Tågaborgsskolan! Det är helt fantastiskt att kunna planera tillsammans med teamet och använda allas kompetenser där vi kan se och förbättra kvalitén på det vi gör! Vi arbetar utifrån att vi alla är med och gör skillnad! På TÅ gör vi varandra bra!

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa med mitt jobb är att jag har största möjlighet att utveckla min omgivning, samtidigt som jag själv utvecklas! Jag ÄLSKAR möten med eleverna och att vara närvarande i den stund lärandet sker och skapas. Det är så underbart att se när eleverna hela tiden utmanar sig för att utvecklas samt hur de inspirerar varandra och bygger upp sitt självförtroende. Jag har en stor möjlighet att motivera och inspirera såväl elever som kollegor.
Jag går till mitt jobb med ett leende på läpparna för att bidra till elevernas och skolans utveckling!

Vad är det bästa att jobba i en av Helsingborgs stads skolor?

– Det bästa är att man känner trygghet eftersom Helsingborg har en tydlig vision som stadens skolor arbetar efter. På Tågaborgsskolan är vi på riktigt delaktiga i stadens utveckling genom att vi vill lyckas, skapar värde samt har en kultur där vi delar med oss av våra kunskaper och erfarenheter. Helsingborg är staden för människor som vill något!

Vad vill du ge för råd till någon som vill jobba här?

– Tågaborgsskolan är en skola som kännetecknas av en ambition och lust för att pröva nya arbetssätt och få det att fungera! Brinner du för utveckling och har en förändringsförmåga då är Tågaborgsskolan är perfekt plats för dig! Var inte rädd, våga prova – du kommer inte ångra dig!

Hej Janet Kihlgren! Vad jobbar du med?

– Jag jobbar i team F-2 och arbetar med de yngre eleverna. Jag är en av de lärare som är med och möter eleverna i förskoleklassen och följer med dem upp i ettan.

Varför jobbar du här?

– Tågaborgsskolan är en nytänkande och utmanande arbetsplats, där skolutveckling är i ständig fokus. Att få vara med och tänka nytt inom skolans värld skapar mening i mitt arbete. Här är relationer en viktig del av verksamheten och att göra varandra bättre. Teamarbete och att arbeta över åldersgränserna bidrar till ett bra skolklimat.

Vad är det bästa med att jobba i en av Helsingborgs stads skolor?

– Att Helsingborg stads gemensamma vision skapar förutsättningar för samarbete och utbyte mellan stadens skolor. Möjligheter till fortbildning är också en viktig del för att trivas och utvecklas.

Vad vill du ge för råd till någon som vill jobba här?

– Är du nyfiken på att lära nytt, tänka utanför ramarna och tror på att tillsammans gör vi varandra bättre då är Tågaborgsskolan rätt för dig.